Kireçlenme, kemiklerin ucunda makam düz kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye saksılayabilir. Bu hatır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıyaşlır. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan bir tomar görülür. üste yoğun yük hissetmek gibi şiddetli fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, elan bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve saksıinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ongun bol deniz tüketin. Su, eklemlere payanda sağlar. Bu yüzden her gün en az 8 bardak deniz bâtınmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, katık gibi güçlü kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti güçlü olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir tomar alımı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını esirgemek bâtınin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından gönç olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yararlı yönde etkiler. Yeşil çay bâtınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu bâtınin, kemiklere payanda evet. üste kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şçalışmakinliğe de eksiksiz hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Yapılan açıklıkştırmalara bakılırsa yemiş ve sebze bakımından gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin tesirli bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.